Cats Univers

Første bog: Lev Vel

Når man er en pige på 12 år, så er hovedet fuld af veninder og drenge, mens man prøver at finde ud af, hvem man selv er. Hvordan kan man få et godt liv – når man vil leve vel? Cat lever et teenageliv med de bekymringer, som der hører sig til. Hun føler sig forvirret over følelserne over for sin bedste ven William, som hun måske er forelsket i, men også over for sin bedste veninde Nanna, der ikke altid opfører sig som en bedste veninde. Hvorfor føles det så besværligt at finde ud af, hvem andre er og hvem man selv er?

Cat har et helt almindeligt liv, hvor hun bor i hus med sine forældre, de to ældre brødre og sin elskede hund Molly. Da Cats far mister sit job og begynder at drikke, ændrer familiens liv sig. Men det er først, da Cats far slår storebroren til jorden på hendes fødselsdag, at hun er sikker på, at forældrene skal skilles og Cat føler sig magtesløs og bange. Det viser sig dog at være langt værre end, at forældre skal skilles, for de beslutter sig for at forlade Danmark og begynde på en frisk i Skotland uden at spørge hende. Cat forlader på kort tid sin familie, sine venner og sin skole, men da de også ønsker at efterlade Cats elskede hund, Molly, tager hun et opgør med forældrene og får Molly med.

Heldigvis møder hun Sille, der er helt anderledes end Cat: skilsmissebarn, rejser ofte, modig og altid i godt humør. Sille er på gennemrejse med sin far og bor på hotellet for niende gang. Oftest har Sille gået alene rundt i byen, når hendes far har deltaget i møder, så hun har mange venner i Edinburgh. Cats usikkerhed og tillid til egne evner ændres, da Sille med sin gejst og fandenivoldskhed skubber til Cats selvforståelse.

Sammen udforsker pigerne hotellet og byen og de hvirvles ind i et større drama med nogle af hotellets medarbejdere. Det hele kulminerer, da Molly bliver stjålet. Politiet kan ikke opklare, hvor hunden er, og forældrene har ikke tilstrækkelig kendskab til Edinburgh. Men det har Cat og Sille og da deres søgen efter Molly fører dem ned i Edinburghs undergrund, viser Cat sig modigere, end hun var i Danmark og hun finder endelig ud af, hvem der er venner og hvem der er fjender