Cats Univers

Cats familie - du finder en beskrivelse af dem alle her

Cathrine kaldes Cat af vennerne og Catling af sin far, når han er i sync med sig selv. Cat er en typisk dansk pige på 12 år, der er forsigtig og spejler sig i sine omgivelser. Hun udvikler sig fra at være et forsigtigt og handlingslammet barn til en modig og handlekraftig teenager. Hun er opvokset med to ældre brødre og det præger hendes interesser. Hun er en sportspige og særlig dygtig til fodbold og svømning, fordi hun altid har skulle konkurrere mod brødrene. I starten af romanen er hun bange og føler sig rådvild i forhold til farens ændring og forældrenes tiltagende skænderier.

Hun trives bedst uden konflikter og forholdet til Nanna, der er hendes bedste veninde, udfordrer Cat, fordi Nanna nyder konflikter og drama. Cat er glad for sine forældre og sin familie og hendes største frygt er forældrenes skilsmisse og ballade med Nanna. Cat har bedre forståelse for drenge end piger, fordi hun har brødre. Det betyder også, at det er Sissel, der hjælper Cat til at håndtere Nanna, når hun forsøger at manipulere via sms’erne.

Hun elsker sin hund Molly, som hun betror sig til og græder med, hvis hun er ked af det. Hun har et godt forhold til forældrene og særligt den ældste bror Thomas og hans kæreste Hannah, er hun tætte med. Hendes anden storebror Lucas, er hun ofte uvenner med, fordi han har ændret sig i takt med, at faren har ændret adfærd. Cats bedste drengeven er William, og de er blevet bedste venner, fordi de begge spiller fodbold. Men følelserne for William har ændret sig og det forvirrer Cat. Det forvirrer hende også, at Nannas stigende interesse for William, irriterer hende.

Mor hedder Mathilde og arbejder som forsker på universitetet. Hun er glad for sin karriere, men sætter den på stand-by for at redde sit ægteskab. Hvis de ikke flyttede Skotland, ville de blive skilt, for Mathilde kan ikke leve med mandens drikkeri. Det er faktisk Mathilde, der sender farens ansøgning til hotelkæden og hun overtaler ham til at tage til jobsamtalen. I første bog fylder moren ikke ret meget. Men i bog 2 realiserer hun sig mere, da det er hende, der ønsker at flytte til Spanien pga. mormorens rekreation efter et kræftforløb. Hotellet i Barcelona forpagtes af både moren og faren. I bog 3 springer mor ud som lesbisk i et parforhold med indretningsarkitekten fra bog 1 og forældrene bliver skilt.

Far hedder Søren og er et dejligt varmt menneske, som er endt i en arbejdssituation, som han ikke kan se sig ud af. Han begynder at drikke, da det dulmer hans følelse af at være en fiasko ift. sin karriere. Søren fylder en del i bog 1, da det er hans drikkeri, der ændrer familiens liv. Undervejs i bøgerne bliver han stærkere og mere handlekraftig ift. de forhindringer, som han overvinder i hotelbranchen. Det er den styrke, han bruger, da hans hustru forlader ham for en anden kvinde, hvor Cat er bange for, at han igen skal finde trøst i alkoholen.

Thomas er 21 år og er den ældste i børneflokken. Han har sabbatår efter gymnasiet, hvor han tjener penge og rejser med sin kæreste Hannah. Han er netop flyttet hjemmefra og bor i en lejlighed med Hannah. Thomas er utrolig glad for sin søster og er bevidst om, at hun står i en vanskelig situation med faren, der drikker for meget. I bog 2 går Thomas på universitetet men får et angstanfald til sin første eksamen, der sender ham ud på en psykisk rutsjetur, hvor han får brug for Cat.

Lucas er 16 år og skal på efterskole efter sommerferien. Tidligere har han og faren haft et nært forhold grundet deres fælles fodboldinteresse, der har ført dem rundt i Europa på mange fodboldrejser. Det er Lucas, at farens drikkeri går mest ud over og han er ved at ende i problemer, da de rejser til Skotland. Når faren tryner Lucas, tryner Lucas ned ad i hierarkiet på Cat. Men deres forhold bliver væsentligt forbedret, da de hjælpes ad med at finde Molly i Edinburgh. Lucas bliver vildt forelsket i Fiona, konditoren på hotellet og i bog 2 er han ved at gå til af længsel efter hendes selskab. Heldigvis kommer Fiona til Barcelona med sin onkel M&M, da der er store udfordringer på det nye hotel.

Mormor Ella er familiens diva og Cat og hendes brødre laver lidt pjat med hende. Mormoren rejser meget, fortæller meget og nyder at iscenesætte sig selv. Mormoren har ikke en stor rolle i bog 1 men er årsagen til, at familien flytter til Barcelona i bog 2. Efter et kræftforløb flytter mormoren til Spanien for at komme på rekreation og de ender med at bo sammen på hotellet. I bog 2 er mormoren med til at afsløre den ældre engelske bankrøver, der leder efter gemte penge fra et bankrøveri i England.

Morens søster hedder Marianne og er alene med sin 5-årige søn Rasmus. Marianne er håbløst forelsket i sin nye kæreste Andreas, der er en usympatisk type, der ikke interesserer sig meget for Rasmus men som hænger konstant over Marianne. Det er meningen, at Molly skal bo ved Marianne, når familien flytter til Skotland. Men Cat og Sissel overværer, at han sparker Molly.